Proefzwemmen

Ook dit jaar is er weer gelegenheid om proef te zwemmen voor zowel leerlingen als ouders en leerkrachten. Voor de leerlingen is per school één avond beschikbaar. De ouders en leerkrachten kunnen iedere woensdag in oktober en november komen trainen.

Gedurende dit uur komt iedere zwemslag aan bod waarna de makkelijkste zwemslag gekozen kan worden. Tijdens het scholierenzwemtoernooi mag namelijk iedere zwemslag gezwommen worden. Tevens zal tijdens het proefzwemmen de startprocedure worden geoefend en worden uitgelegd hoe het keerpunt ook al weer werkt. Tenslotte volgt nog een uitleg over de estafette en krijg je de ultieme tip voor het toernooi!

 

Leerlingen
Het proefzwemmen is dit jaar alleen op donderdag van 18.15 – 19.15 uur. Kijk in onderstaand schema wanneer het proefzwemmen voor jouw school is.

School Datum en tijd proefzwemmen
De Kring, De Uilenburcht, Dolfijn donderdag 14 september, 18.15 – 19.15 uur
Coolsma, De Ontdekkingsreis donderdag 28 september, 18.15 – 19.15 uur
De Vuurvogel, De Zonheuvel, Valkenheuvel donderdag 5 oktober, 18.15 – 19.15 uur

 

Ouders en leerkrachten
Ouders en leerkrachten die mee doen aan de 50 meter sprint mogen komen trainen bij de Masters groep. Op woensdagen in september en oktober van 18.30 uur tot 19.30 zijn jullie van harte welkom. Baan 5 en 6 zijn hiervoor beschikbaar. Indien gewenst mogen ouders en leerkrachten ook meerdere avonden komen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Tijdens dit uurtje wordt veel aandacht geschonken aan de techniek. Ook start, keerpunten en finish is een belangrijk onderdeel. De vele meters die gezwommen worden zijn voor de zwemconditie.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.